Amsterdamse waterleiding duinen

Geplaatst: 9 oktober 2012 in Algemeen, Dieren, Foto's algemeen, Natuur, Verslagen evenementen

Afgelopen zaterdag zijn we met z’n 4en naar de Amsterdamse waterleiding duinen geweest om hertjes te bekijken. We hadden goed gegokt want het weer was uitstekend. Wel natuurlijk nog even het slechte weer afgewacht terwijl we een pannenkoeken gingen eten bij de Oase🙂 Na de lunch zijn we het bos in gegaan en vrij snel kwamen we de eerste herten al tegen. Rondom het 2e wereldoorlog monument hadden we dit jaar ook weer de meeste herten zitten. Opvallend was dat ze behoorlijk schuw waren en dat er nog veel reeën te zien waren. Meestal blijven die in deze periode toch wat meer verborgen voor de camera. Wat betreft de camera had ik de beschikking over een 600mm objectief van Canon. Deze mocht een weekendje geleend worden en beviel uitstekend. Beetje aan de zware kant, maar prachtig resultaat op de foto’s. Zeer scherpe foto’s mee te maken en uitermate snelle reactie op het scherpstellen. Al met al weer een geslaagde dag in het bos! Hieronder zijn een aantal foto’s te zien en meer staan er op mijn Facebook pagina.

Advertenties
reacties
 1. JBB schreef:

  Ze zijn fantastisch Jeroen! Vanmiddag ook je ouders tegen gekomen bij de Oase 🙂

  • jeroenkreijt schreef:

   Ik had dat gehoord inderdaad! Wist wel dat jullie tegelijk gingen, maar dat je mekaar dan ook nog tegenkomt is wel heel toevallig. Ook zij hadden een prachtdag in het bos. Zij waren hier nog niet eerder geweest namelijk in deze periode van het jaar.

   • JBB schreef:

    Ja dat zeiden ze al, zij gingen net bij de Oase weg toen wij aankwamen. Wij stonden bij Pannenland maar die is op dinsdag dicht, is wat dichterbij de vossen. Maakt overigens niet veel uit hoor, ook daar direct bij de ingang al herten. Dat was een jaar of vijf terug wel anders, toen moest je ze echt zoeken.

 2. Elly van Veen schreef:

  Mooi he, het was echt genieten in de AWD. Lijkt me wel zwaar, zo’n enorme toeter…

 3. Ze kunnen zo in een natuurfotoboek geplaatst worden, super scherp en mooie composities

 4. Bofkont met je 600 mm lens 🙂
  Mooie foto’s heb je weten te maken.

 5. jeroen schreef:

  Bedankt voor alle reacties!!

 6. […] opgezocht, hieronder een paar foto’s van Lidy. Ook Jeroen is er recentelijk geweest, op zijn weblog zijn prachtige foto’s te zien en ook op het weblog van Joke staat een serie foto’s met […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s